Vill din verksamhet vara en del av Kulturnatten?

 

För att bli en officiell Kulturnattsaktör behöver ni hålla er verksamhet öppet kl 18.00 – 24.00 under Kulturnatten och erbjuda besökarna kultur med fri entré. 

 

Kulturnattens främsta syfte är att stärka befintliga museer, institutioner och kulturverksamheter som har kultur som huvudsaklig verksamhet året runt. Detta genom att skapa ett roligt och spännande evenemang som får fler att upptäcka Stockholms fantastiska kulturliv.

Varje aktör väljer och ansvarar för sitt eget innehåll, program och utbud. Kulturnatten lägger sig inte i detta så länge det uppfyller Kulturnattens grundläggande krav och inte bryter mot svensk lag. Vad ni är – ett museum, en teater, ett kulturhus, ett galleri, en hemgård, en studio, ett bibliotek – och vad ni gör under kvällen – musik, dans, teater, samtal – är helt upp till er.

 

Medverkande vars ordinarie verksamhet är en bar, restaurang eller butik, behöver skapa ett program besökaren kan ta del av till fri entré utöver ordinarie verksamhet. Har ni stadsvandringar behöver ni själva stå för biljettbokningen, ha mer än ett vandringstillfälle och ta emot minst 50 besökare totalt under kvällen.

Kulturnatt Stockholm är öppen för kulturverksamheter i hela Stockholms län.

 

Stockholms stad arbetar med Kulturnatten enligt Guiden för hållbara evenemang och uppmuntrar Kulturnattens deltagande verksamheter kan använda guiden som ett stöd för att skapa hållbara evenemang.

 

Om din verksamhet vill vara en del av Kulturnatt Stockholm 2024 – hör av dig till kulturnatt@stockholm.se för mer information.

 

 

logo logo logo