Vill din kulturverksamhet vara en del av Kulturnatt Stockholm?

 

Det går inte längre att anmäla sin verksamhet till Kulturnatt Stockholm 2023, men här kan du få veta vad som behövs för att vara en del av Kulturnatten nästa år!

 

För att bli en officiell kulturnattsaktör krävs att er verksamhet håller öppet mellan klockan 18.00–24.00 och bjuder på kultur med fri entré.

Kulturnattens huvudsyfte är att stärka befintliga museer, institutioner och kulturverksamheter som bedriver året runt-verksamhet. Kulturnatten riktar sig främst till aktörer som har kultur som huvudverksamhet, och syftet med Kulturnatten är att skapa ett spännande evenemang som får fler att hitta till Stockholms rika kulturliv.

 

Varje aktör väljer och ansvarar för sitt eget innehåll, program och utbud, något som Kulturnatten inte lägger sig i så länge det inte strider mot svensk lagstiftning. Vad ni är – till exempel ett museum, en teater, ett kulturhus, ett galleri, en hemgård, en studio, ett bibliotek eller en spelförening – och vad ni gör under kvällen – till exempel musik, dans, teater, konst eller samtal – är helt upp till er.

 

Stockholms stad arbetar med Kulturnatten enligt Guiden för hållbara evenemang och uppmuntrar Kulturnattens deltagande verksamheter kan använda guiden som ett stöd för att skapa hållbara evenemang.

 

Om du som kulturaktör vill vara en del av Kulturnatt Stockholm 2024 – hör av dig till kulturnatt@stockholm.se för mer information.

Deadline för anmälan genom programinlämning var den 15 februari.

 

 

logo logo logo