Vill din verksamhet vara en del av Kulturnatten?

 

För att bli en officiell Kulturnattsaktör behöver ni

 

Varför Kulturnatt?

Kulturnattens främsta syfte är att stärka befintliga museer, institutioner och kulturverksamheter som huvudsakligen sysslar med kultur året runt. Genom att delta i ett spännande och färgsprakande evenemang som visar upp Stockholms kulturliv har verksamheterna möjlighet att nå nya besökare.

 

Vad ska man bjuda besökarna på?

Varje kulturverksamhet väljer och ansvarar för sitt eget innehåll, program och utbud. Kulturnatt Stockholm lägger sig inte i detta så länge programmet uppfyller evenemangets grundläggande krav och inte bryter mot svensk lag.

 

Vem kan vara med?

Kulturnatt Stockholm är öppen för kulturverksamheter i hela Stockholms län. Vad ni är – ett museum, en teater, ett kulturhus, galleri, hemgård, studio, bibliotek – och vad ni gör under kvällen – musik, dans, teater, vernissage, samtal – är helt upp till er.

 

Om er verksamhet är en bar, restaurang eller butik behöver ni skapa ett kulturellt program som besökare kan ta del av till fri entré utöver er ordinarie verksamhet. Arrangerar ni stadsvandringar behöver ni själva stå för biljettbokningen, genomföra mer än ett vandringstillfälle och ta emot minst 50 besökare totalt under kvällen.

 

Hållbarhet

Stockholms stad arbetar med Kulturnatten enligt Guiden för hållbara evenemang och uppmuntrar Kulturnattens deltagande verksamheter att använda guiden som ett stöd för att skapa hållbara evenemang.

 

Intresserad av att delta?

Den 9 januari hålls Kulturnattens digitala informationsmöte där du kan få mer information om hur din verksamhet kan vara en del av evenemanget.

Den 7 februari är deadline för att skicka in sin verksamhets fullständiga program och i och med det anmäla sig till Kulturnatt Stockholm 2024.

Om din verksamhet vill vara en del av Kulturnatt Stockholm 2024 – hör av dig till kulturnatt@stockholm.se i god tid för mer information, inbjudan till informationsmötet samt länk till programinlämningen.

 

logo logo logo