Kommunikatör till Kulturnatt Stockholm 2022

Kulturnatt Stockholm är kvällen när kulturlivet välkomnar stadens invånare till en unik möjlighet att uppleva fler kulturformer och upptäcka nya kulturaktörer i Stockholm. Det är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv. Alla kulturaktörer kan vara med och bjuda på program med fri entré mellan kl 18 och 24. Kulturnatt Stockholm 2022 blir återigen främst ett fysiskt evenemang efter två helt digitala evenemang under pandemin. Kulturnatt Stockholm 2022 genomförs den 23 april för 13:e året.

Nu söker vi en person till vårt team där sociala medier är i fokus.

 

Anställning och hur den går till

Projektanställning, heltid helst från 10 jan (senast start 7 feb) – 31 maj För att din ansökan ska tas emot ska du lämna in några arbetsprover-/uppgifter enligt instruktion nedan. Ansök senast den 10 december men gärna så snart som möjligt. Efter sista ansökningsdag kontaktar vi dig inom 5 dagar – om du har gått vidare. Därefter har vi korta digitala möten som i steg två omvandlas till ett längre möte med några av oss i teamet. Målet är att anställningsprocessen är klar den 21 december.

 

Vem vi söker

– En person med vana att arbeta med sociala medier (främst Facebook och Instagram som är Kulturnattens huvudkanaler), med såväl planering, annonsering som content-produktion och moderering i kommentarsfält.

– Jobbar obehindrat i Adobe CC (med betoning på InDesign och After Effects) inom främst formgivning och rörlig produktion. – Annonsering i sociala medier (Facebook business manager och Google Ads) behärskar du och det är helt naturligt för dig att kasta dig runt på nätet för att hitta lösningar på problem.

– En person som är van vid att det finns givna förutsättningar att förhålla sig till men ändå kan vara kreativ.

– I ett litet team krävs en avslappnad inställning till att det ibland behöver huggas i inom andra områden än ditt, så det kommer krävas att alla hjälper till med textbearbetning till hemsidan eller annat praktiskt eller mer administrativt arbete då och då.

 

Plus om du har

– Projektledningserfarenhet (stort som smått!) inom kommunikation eller kultur Arbetet som kommunikatör.

Ditt ansvar som kommunikatör är sociala medier (planering, produktion, annonsering, publicering). Såväl arbetsledning som administration och copy-paste-arbete ingår i arbetet och du behöver vara van att lägga upp ditt eget arbete och lösa problem på egen hand. Kulturnatten är ett lustfyllt och storslaget projekt som skapas av ett litet tight team. Projektgruppen består av en projektledare på deltid och två kommunikatörer på heltid, plus konsulter vid behov.

 

Arbetsprover

Mejla följande uppgifter till kulturnatt@stockholm.se och märk ditt mejl med ”Kommunikatör Kulturnatt 2022”:

– Beskrivning av projekt du arbetet med, din roll och huvudsakliga uppgifter.

– Arbetsprover på form, design, hemsida, konto eller liknande som du har skapat, formgett eller skött etc. Bifogas eller skickas på lämpligt sätt.

– Kort personlig presentation – helst video, max 1 minut.

– CV.

 

Var jobbar du någonstans?

Jo, Kulturnatt Stockholm är ett av flera uppdrag som evenemangsavdelningen på kulturförvaltningen i Stockholms stad har. Vi driver verksamheten i Kungsträdgården, gör Stockholms Kulturfestival och samarbetsprojektet Nobel Week Lights. Vårt kontor ligger mitt i Kungsträdgården, på Jussi Björlings allé 5. Det är möjligt att arbeta hemifrån och på kontoret växelvis beroende på vilka arbetsuppgifter man har, men minst 3 dagar i veckan behöver du vara på kontoret.