Vanliga frågor

När är Kulturnatt Stockholm 2024?

Kulturnatt Stockholm sker lördagen den 20 april klockan 18:00-24:00.
På Skeppsholmen pågår Kulturnatten klockan 18:00-02:00.

 

Kostar det något att gå på Kulturnatt Stockholm?

Allt program under Kulturnatt Stockholm har fri entré.

 

Har verkligen alla platser öppet klockan 18:00-24:00?

Alla lokaler som är en del av Kulturnatten har öppet med fri entré minst klockan 18:00-24:00. Det enda som är undantaget öppettiderna är vandringar. I år hålls vandringar av Dockteatern Tittut, Republikanska föreningen och Vandringar på Skogskyrkogården. Alla andra verksamheter har öppet minst 18:00-24:00.

På Skeppsholmen finns dessutom flera platser som har öppet ända till klockan 02:00.

 

Behöver jag boka plats?

De flesta programpunkterna under Kulturnatten kan du besöka utan en förbokad plats, men för vissa föreställningar, visningar, vandringar och prova på-tillfällen kan du behöva boka en gratis plats i förväg. Gå in på de enskilda programpunkterna i Kulturnattens program för att se om just det du vill uppleva kräver platsbokning.

 

Kommer jag kunna ta med mig en ryggsäck eller annan sorts väska?

Polisens väskförbud påverkar vissa arrangörer under Kulturnatten. Lämna väskor större än ett A4 hemma för att öka chansen att komma in överallt.

 

Vilka gör Kulturnatt Stockholm?

Kulturnatten är ett samarbete mellan Stockholms stad och flera av Stockholms kulturverksamheter. Staden står för samordning och marknadsföring och kulturverksamheterna står för själva programmet. Kulturnatten är egentligen inte ett, utan flera olika evenemang, där varje verksamhet är sin egen arrangör och står för sitt eget program. De verksamheter som är en del av Kulturnatten anmäler sig själva och alla som uppfyller kulturnattens kriterier.

 

Kriterier för medverkan i Kulturnatten

Kulturnatten är ett öppet evenemang och ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv. Stockholms stad bjuder inte in några verksamheter utan alla verksamheter som uppfyller Kulturnattens kriterier (att ha öppet 18-24, ha fri entré och erbjuda ett kulturprogram som inte bryter mot svensk lag) kan själva anmäla sig och skicka in sitt program. Staden ingår inga avtal med någon kulturaktör. Regeringen och UD ansvarar för utländska beskickningars verksamheter i Sverige och Sveriges relationer med andra länder. Stockholms stad följer beslut om Sveriges hållning och relationer gentemot andra länder och beskickningar enligt regeringsform och kommunallag.

 

Finns det program som passar bra för barn?

Om du filtrerar på genren ”Familj” i programmet så hittar du allt program som är särskilt lämpligt för familjer. Alla verksamheter som är en del av Kulturnatten uppger själva vilka genrer deras program är inom.

 

Finns det program som är anpassat för olika tillgänglighetsbehov?

I botten på varje program-sida finns det symboler som visar vilken tillgänglighet programplatsen har. Här kan du läsa mer om tillgänglighet och symbolernas definitioner. Det är den enskild verksamhets eget ansvar att programplatsen lever upp till kriterierna för symbolerna. Om du har fler frågor om en verksamhets tillgänglighet, vänligen kontakta den verksamheten direkt.

 

Vad betyder det att ett program har öppet ”Efter midnatt”?

Alla programpunkter som är märkta med ”Efter midnatt” är lokaliserade på Skeppsholmen och har öppet till klockan 02:00.

 

Det finns så mycket program att välja mellan – hur ska jag hitta det jag vill gå på?

Det finns flera olika sätt att fördjupa sig i Kulturnattens program:

 

Hur gör jag för att ladda ner en utskrivbar version av Kulturnattens program?

Du kan ladda ner Kulturnattens program antingen i sin helhet eller med fokus på det just du vill uppleva.

Var din nedladdade PDF-fil hamnar beror på vad du har för inställningar för nedladdningar i din webbläsare.

 

Angående Israels ambassads medverkan

Stockholms stad, genom Evenemangsavdelningen, tog den 9 april ett beslut om att inte längre marknadsföra Israels ambassads programpunkt under Kulturnatten.

Beslutet fattades med anledning av förhöjt säkerhetsläge kring Israels ambassad i samband med att ambassaden stängde.

Stockholms stad har nu mottagit nya uppgifter och information från Israels ambassad. Staden har därför tagit ett nytt beslut, idag 18 april, vilket gör att programmet återigen kan marknadsföras under Kulturnatten.

Staden gör löpande riskanalyser där beslut kan omprövas. Målet är dock alltid att evenemang ska kunna genomföras enligt plan.

Kontaktinformation

Evenemangsavdelningen@stockholm.se

logo logo logo